Doelgroep

De doelgroep. Wie is de doelgroep? Waar zit de doelgroep? Wat zijn de interesses van de doelgroep? Door specifiek in kaart te hebben wat er speelt onder de doelgroep, kun jij precies de juiste boodschap uitdragen aan de juiste personen! Maar hoe zorg je ervoor dat je op LinkedIn deze doelgroep bereikt? Campaign Manager. In Campaign Manager is het mogelijk om heel specifiek doelgroepen in te stellen.

Doelgroep

Begin met het instellen van de locatie en taal van de gebruikers die je graag wilt bereiken. Hierna kan het verfijnen van de doelgroep beginnen!
Er zijn tal van target mogelijkheden.

Je kunt de doelgroep specifiek maken met de volgende kenmerken:

bedrijf

Bedrijf:
bedrijfsgrootte, bedrijfsnamen, bedrijfstakken van het bedrijf, connecties bij het bedrijf, personeelsgroei van het bedrijf en volgers van de bedrijfspagina

demografische gegevens

Demografische gegevens:
geslacht en leeftijd

Opleiding

Opleiding:
onderwijsinstellingen, studierichtingen en titels/graden

Ervaring

Ervaring:
functie, functietitel, senioriteit niveaus, aantal jaar ervaring en vaardigheden

Interesses & gedrag

Interesses en gedrag:
interesses van leden en kenmerken lid

Heb je specifieke kenmerken gekozen? Hier houdt het niet bij op. Je hebt namelijk ook nog de optie om ‘doelgroep uitbreiden’ in te schakelen. Vink deze optie aan en bereik personen die vergelijkbare kenmerken hebben met jouw doelgroep. Denk aan dezelfde functietitels, vaardigheden of bedrijfstakken.

Let op! Wanneer je deze optie wilt gebruiken, is het van belang dat je doelgroep helemaal duidelijk in kaart is. Heb je dit niet? Dan bestaat er een kans dat het aantal potentiële klanten daalt. Het gevaar zit hem in het feit dat LinkedIn bij deze optie vooral op zoek gaat naar gebruikers die gemiddeld sneller op advertenties klikken. Dit zijn niet gelijk potentiële klanten.

De basis van de campagnes heb je bepaald. De campagnedoelstellingen en doelgroep heb je in kaart. In de volgende stap vertellen we je over de verschillende advertentieformaten. Hoe ga je de campagnes tot uiting laten komen?

LinkedIn advertising

Ben je van plan om een campagne op LinkedIn te plaatsen? Of wil je simpelweg meer leren over de mogelijkheden van adverteren op LinkedIn? Het handboek biedt de handvatten voor het draaien van succesvolle LinkedIn campagnes!

Vraag vrijblijvend handboek aan

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden