LinkedIn Ads

Beginnen met LinkedIn Ads? In het stappenplan voor het adverteren op LinkedIn wordt van a tot z uitgelegd hoe jij begint met adverteren voor jouw bedrijf. Er komt namelijk meer bij LinkedIn Ads kijken dan alleen het plaatsen van een advertentie. Wil je een uitgebreide uitleg hoe je LinkedIn advertenties inzet om meer leads te genereren? Doorloop het stappenplan en download het LinkedIn Advertising handboek!

Stappenplan adverteren op LinkedIn

Stappenplan

1. Campagnedoelstelling

De eerste stap voor LinkedIn Ads: campagnedoelstellingen bepalen. Dit is de basis voor het draaien van effectieve campagnes op LinkedIn. Wat wil je bereiken met je LinkedIn campagne? Een betere naamsbekendheid, meer leads of een hogere conversie?

doelstellingen
doelgroep bepalen

2. Doelgroep bepalen

Na het bepalen van je campagnedoelstelling ga je nadenken over wie jouw doelgroep is. Weet wie jouw ideale klant is, op welk platform die klant zit en hoe je deze klant het beste kunt aanspreken. De uitgebreide target mogelijkheden maken het mogelijk om jouw doelgroep heel specifiek te maken.

3. Advertentie format

Weet je wat je wil bereiken en wie je wil bereiken met jouw LinkedIn campagne? Dan is het tijd om het meest geschikte advertentie formaat te kiezen. Welke advertentieformaten er allemaal zijn, lees je hier.

Advertentie
meet en evalueer

4. Meet en evalueer met Campaign Manager

De laatste stap: meten, evalueren en optimaliseren. Dankzij de handige tool Campaign Manager heb jij precies inzicht in de prestaties van jouw advertenties.

LinkedIn Ads Funnel

Je doelstellingen halen. Dat is natuurlijk wat je wilt. Een handig hulpmiddel hierbij? Een LinkedIn funnel!

Creëer een funnel waarbij een suspect geleidelijk aan converteert naar klant. Wat je hoopt is dat iemand uit jouw doelgroep de hele LinkedIn funnel doorloopt. Van awareness, door naar consideration en eindigt in de laatste fase: conversion. Hoe krijg je iemand zo ver mogelijk in de funnel? Zet de juiste touchpoints in op het juiste moment, zodat de gebruiker precies wordt getriggerd wanneer jij dat wil. Denk hier goed over na. Een optimale funnel zorgt voor een optimaal resultaat!

Hulp nodig bij het inrichten van jouw funnel? Download hier het handboek of neem contact met ons op! We helpen je graag verder.

funnel